Gestionar la confianza


Cuando creen en nosotros nos multiplicamos. La confianza expresada nos orientada a futuro, nos impulsa, nos sentimos capaces de asumir retos y nos parece que nuestra trayectoria profesional adquiere sentido en este momento.


Cuando no creen en nosotros nos empequeñecemos. La desconfianza percibida nos empantana en el presente, nos genera dudas sobre la trayectoria y potencial profesional. Es el momento de pensar y tomar decisiones.


Lo fácil es pensar que si no creen en nosotros es culpa de los demás (son injustos, son mediocres, son interesados) pero no es el mejor camino. Mejor atrevernos a asumir la responsabilidad de ganar la confianza, ni que los equivocados sean los demás.


Desde un punto de vista directivo es muy importante que la gente perciba confianza, se multiplique y también los es que tenga señales respecto de lo que no va bien sin provocar desconfianza, empequeñecimiento.


Transmitir confianza multiplica también al que es capaz de transmitirla honestamente.


(Vittore Carpaccio, una imagen más)

Comentarios

Xavier Guilera ha dicho que…
Xavier,
Crec que aquest post s'aproxima al coaching, i això és bo. Per una banda, cal deixar de culpar els altres per les coses que ens passen. Ens hem de preguntar: què puc fer jo per a millorar aquest cas? Segur que la majoria de les vegades hi ha marge de millora en nosaltres mateixos. I en segon terme, crec que la confiança és una vàlvula de doble direcció. Si fem confiança als altres, els altres ens faran confiança a nosaltres. En altres paraules, si som desconfiats estem generant un entorn de desconfiança. Som el que sembrem. Tenim una part de la responsabilitat del que passa al nostre entorn. Si dimitim d'aquesta responsabilitat, anem a remolc de l'ambient. I llavors, és fàcil queixar-se, perquè no confien en nosaltres. En fi, és una petita reflexió
xmarcet ha dicho que…
excel·lent reflexió Xavier, el ROi de la generositat i la confiança resulta molt evident, potser no en cada inversió, però sí al llarg dels anys....tens tota la raó, recollim el que sembrem, Xavier