Ejecutivos son los que ejecutan


Ejecutivos son los que ejecutan, es decir, los que toman decisiones. Hacen más que hablan. Innovan más que inventan. Aprenden más que enseñan. Lideran más que mandan. Suman más que restan. Multiplican más que suman. Los ejecutivos ejecutan, los que marean infinitamente la perdiz podrán ser jefes de servicio, gerentes o directores, pero desde luego ejecutivos no son. Permitidme un reconocimiento a todos los que imprimen ritmo a las organizaciones gracias a sus decisiones, su compromiso y su esfuerzo. Las organizaciones sin ritmo, enferman. Manejar bien una organización requiere una cierta soltura estratégica.


(la imagen es del Raffaello)

Comentarios

FRANCESC JOAN ha dicho que…
Executem? I com ho fem? Sols de tota solitud? Com a molt, triem, prioritzem. Però l'execució no és patrimoni exclusiu de l'executiu. Estigui en el nivell que estigui l'organigrama jeràrquic al qual tant afecció es té en una societat "feudal". La complexitat exigeix ​​la intercooperació de forma ineludible. Sense caps excloents i de subordinació, amb una concepció basada en el lideratge compartit i el coneixement col.lectiu.
Encara que puc estar equivocat. Però prefereixo estar-ho a creure'm l'executiu de torn
xmarcet ha dicho que…
Francesc Joan, si segueies el blog ja sabràs que soc partidari de la implicació de les persones i de res excloent, simplement, hi ha qui té la responsabilitat d'imprimir ritme i executar amb tothom, delegant i compartint protagonisme, no estic a favor dels executius que no deixen espai als altres, però sí dels que fan la seva feina, digues-li liderar o com vulguis. No està renyida una cosa amb l'altra des del meu punt de vista. Xavier
Marià Cano Santos ha dicho que…
Hola Xavier,

m'ha agradat aquest enfocament destil.lat del rol d'executiu centrat en la presa de decisions que afecten a les accions (quines s'han de fer, com s'han de fer i quan s'han de fer) que han d'executar els seus col.laboradors.

El procés de presa de decisió pot ser participatiu o més en solitari depenent del model de lideratge i de l'estructura jeràrquica de l'organització, però al final la decisió s'ha de prendre i la responsabilitat sigui individual o col.legiada és assumida pel cap visible.

És fàcil identificar quan en una organització no s'excuten accions per falta de decisió o s'executen accions sense direcció que assumeixi decisions.

Ens poden agradar més o menys les decisions que s'executin, però en situacions en que l'acció és indefugible prefereixo estar sota el comandament d'un lideratge amb rol executiu que al d'un gerent.

marià :-)
http://mcanosan.net