Les Fogueroses
Les Fogueroses és un espadat magnífic, una sèrie de roques i agulles que fan de paret mestra de la Carena del Pagès per la banda de Sant Llorenç Savall.  Vistes de lluny les Fogueroses són una seqüència que vermelleja amb les primeres llums i en  les que semblaria imposible passejar-hi, a no ser per la franja verda d’alzina i roure que la voreja com una faixa ben portada.  El Gegant, la Germana del Gegant, el Paller i molts més noms de roques i agulles que estructuren un panell extraordinari. És un territori inhòspit, de camins esgarrapats i de balconades impagables al Montseny, a Roca Mur,  a la Vall d’Horta i al Pririneu, i sempre al Marquet de la Roca que és a baix,  al fons, de referència.

Hem deixat el cotxe al Pla de les Teixoneres i de tots els camins que porten cap a la Carena del Pagès hem escollit el que passa per sota la Bassa de la Calçada i es lliura a la Carena just després de Coll d’Eres. D’allà en comptes de continuar a la dreta cap el Roure del Palau hem agafat a l’esquerra en direcció a les Fogueroses.  Després d’un segon trencall a l’esquerra ens hem posat a una canal que baixa verticalment (com si hagués de portar cap el Marquet i la Font del Llor) i que després gira a l’esquerra i de forma gairebé increïble atravessa totes  Les Fogueroses, pel Gegant i pel Paller i va a buscar el camí que puja de la Font del Llor fins a Coll d’Eres.

És un excursió per camins de senglar. Es necessitarien molts homes per poder llaurar tants camins com fan els senglars cada nit. És impressionant com llauren.

Una excursió per gent que coneix una mica el massís però molt recomanable, de les millors sens dubte. Hem estat dues hores i mitja, l’excursió és curta i poc exigent per la bellesa que ofereix.

Comentarios