Petita excursió al GurugúAquesta és una excursió de diumenge a la tarda, de curta durada i molt interessant. Un cop som al Camí dels Monjos per sobre dels “dipòsits” i quan tenim la Roca de les Onze Hores al front agafem un camí queda a la dreta del cartell gran indicador de camins que es troba al mateix camí. A l’esquerra veiem la Roca de l’Esquirol, inconfusible amb la seva roca esfèrica afegida al cap de munt.

Seguim el camí que primer planeja i baixa, obidem el primer trencall que queda a l’esquerra i enfilem en direcció al Morral de la Codoleda. Després de caminar uns vint minuts arribem al Turó del Gurugú que ens ofereix magnifiques vistes sobre la zona de Les Arenes. És fácil anar des del Gurugú cap a la Castellassa de Can Torres pel Camí del Mal Pas. Això sí, si teniu por als estimbats, com és el meu cas,  eviteu-lo. Des del Gurugú, tornem en direcció als Plecs del Llibre ( a la foto) i per un camí ben marcat arribem a L’Avenc i la Cova de la Codoleda. Des d’allà, el camí ens retorna cap al camí dels monjos per sobre la Plaça de Catalunya. La baixada fins als dipòsits és ràpida i ens permet veure molt bé el traçat que hem fet.

No arriba a una hora però com que deuen ser uns  quaranta minuts de pujada és un bon exercici i un espai poc freqüentat. 

Comentarios

eulàlia dalmau matarrodona ha dicho que…
Finalment ahir vaig poder endinsar-me des de Mura cap a Matarrodona, una casa ja, com la majoria, abandonada. Una casa força lluny de tot i de tothom i que potser va ser llar dels meus avantpassats. Ho hauré d'investigar. Caminat pel Parc senties com el bosc demana aigua urgentment.