L'altre Sant Llorenç del Munt i el Salt de la MinyonaPels que som del Vallès i ens agrada la muntanya, de Sant Llorenç del Munt, només n’hi ha un. Però no es així. A Osona, sobre Sant Joan de Vilatorta, hi ha un altre Sant Llorenç del Munt i també és un antic castell - monestir molt impressionant, amb origen al segle X. Hi hem pujat pel GR des de Sant Julià de Vilatorta, no hi ha pèrdua possible. Hem continuat pel mateix GR fins al Salt de la Minyona, un mirador espectacular des de Matagalls fins al pantà de Sau, una perspectiva immillorable de les Guilleries i el Collsacabra. La tornada l’hem feta pel Gorg de Llitons en direcció a Folgueroles. A l’alçada del Mas d’en Coll hem tornat cap a Sant Julià. En total, 17 km que hem en 4 hores escasses.

El bosc, molt mediterrani, amb més pi que alzines, presenta un sotabosc molt dens. De tant en tant, la combinació de roques i bosc hem feia pensar en el Massís de Sant Llorenç i Serra de l’Obac, però aquesta és una zona més humida. Avui hem comprovat que la MAT és una cicatriu molt dolorosa per aquest paisatge preciós. Ja de tornada, trobem un home amb tres gossos un dels quals va molt ferit per una mala trobada amb un senglar que han aixecat. Hi ha també cabirols.

Una paisatge excel·lent, un espai natural magnífic per fer senderisme. Si poguéssim comprar temps el podríem dedicar a conèixer millor racons com aquests, sens dubte.

Podeu trobar informació sobre el castell o monestir de Sant Llorenç del Munt osonenc a http://osonatour.com/ruta-virtual-per-sant-julia-de-vilatorta/el-monestir-o-castell-de-sant-llorenc-del-munt

Comentarios